Willem Cornax (1983) studeert Encyclopedie en Rechtsfilosofie aan de Universiteit Leiden. Daar schreef hij zijn bachelorscriptie over nieuwe EU-belastingen vanuit het perspectief van de Oostenrijkse School. In December 2014 publiceerde hij samen met Dion Reijnders ‘De armoede van economische gelijkheid’. Een vertaling uit het Engels van de monografie van G.G. Reisman waarin op theoretisch vlak de theorie van Piketty ontkracht wordt. Eerder dit jaar gaf hij lezingen in o.a. Amsterdam, Maastricht en Tilburg en sprak hij, samen met Dion Reijnders, op de Free Market Road Show en op de Regional Conference van European Students for Liberty. Artikelen verschenen eerder bij het Amerikaanse Mises Instituut, het Nederlandse Mises Instituut en als gastschrijver bij Vrijspreker.nl. Zijn artikelen benaderen actualiteit, economie, geschiedenis en filosofie ‘vanuit eigen perspectief’. Dit perspectief bestaat uit een grote voorliefde voor vrijheid en wordt, op economisch vlak, onder andere gevormd door de werken van economen en filosofen zoals N.G. Pierson, L. von Mises en F.A. von Hayek. Daarnaast is hij sinds juli 2015 werkzaam bij het Forum voor Democratie, een non-politieke denktank.

Op dit moment werkt hij aan de hertaling en digitalisering van economisch werk. Het betreft hier Nederlandse, maar ook buitenlandse economen. Hij beoogt hiermee een onderzoekende bijdrage te leveren aan de rijke economische geschiedenis die Nederland kent. Daarnaast vertaalt hij nog niet in het Nederlands verschenen economische werken uit het Duits en Engels.

De foto is gemaakt door Bram Berkien.  Deze fotograaf legt zich toe op het fotograferen van mensen die een bijzondere passie hebben voor hetgeen zij doen in sport of op andere maatschappelijke vlakken.