Willem Cornax (1983) studeert Encyclopedie en Rechtsfilosofie aan de Universiteit Leiden. Daar schreef hij zijn bachelorscriptie over nieuwe EU-belastingen vanuit het perspectief van de Oostenrijkse School. In Mei 2016 publiceerde hij samen met Dion Reijnders ‘De armoede van economische gelijkheid’ bij Uitgeverij de Blauwe Tijger. Een vertaling uit het Engels van de monografie van G.G. Reisman waarin op theoretisch vlak de theorie van Piketty ontkracht wordt.

Hij is mede-initator van de academische conferentie Austrian Economics Meeting Europe (AEME) dat gericht is jonge academici binnen de Oostenrijkse School, met bezoekers van het gehele Europese continent. Zijn artikelen verschenen onder andere op Mises.org en Mises.nl. Aansluitend verzorgt Willem Cornax lezingen in binnen- en buitenland waarbij met name cultuur en liberalisme centraal staan. Daarnaast worden met enige regelmaat opiniërende stukken geplaatst bij TPO en Novini. Afsluitend wordt hij voor Café Weltschmerz gevraagd analyses te maken.

Meest recent houdt hij zich bezig met het werk van de Nederlandse econoom Prof. Dr. C.A. Verrijn Stuart (1865-1947) dat naast economische theorie ook beschouwingen over de toekomstige richting van de samenleving bevat.

Voor informatie betreffende lezingen en boekingen kunt u hier terecht.

De foto is gemaakt door Bram Berkien. Deze fotograaf legt zich toe op het fotograferen van mensen die een bijzondere passie hebben voor hetgeen zij doen in sport of op andere maatschappelijke vlakken.