
Op 25 Oktober zal van 13.00 tot 18.00 de 2e jaarlijkse Mises Conferentie plaatsvinden. Aansluitend is er een borrel en diner (aparte aanmelding op het aanmeldformulier) waar nadere contacten gelegd kunnen worden. De opzet lijkt wat breder te zijn dan het voorgaande jaar, met een duidelijke keuze voor meer sprekers die uit verschillende invalshoeken de economie bekijken. Veel meer generiek dan dat kan een zin bijna niet worden. Daarom vindt u hieronder het programma zoals dit ook is geplaatst op de site van het Mises Instituut. Geen zin om het te lezen, maar wel om aanwezig te zijn? Aanmelden kan hier.
De Paniekmachine
Simon Rozendaal
Hoe de media en de milieubeweging incidenten opblazen en waarom er juist meer reden is voor optimisme dan voor paniek.
Simon Rozendaal (1951) is sinds 1986 redacteur wetenschap van het weekblad Elsevier. Hij studeerde organische scheikunde in Delft en is sinds 1975 wetenschapsjournalist.
Marco Visscher
Wie zich links noemt, moet doorgaans niets hebben van libertariërs. Dat geldt andersom net zo goed. Maar zijn er toch manieren om ze bij elkaar te brengen?
Marco Visscher (1976) is journalist en gespreksleider. Hij is oprichter en chef curator van Tegengeluid, een digitale nieuwsbrief met de meest uitdagende, controversiële opiniestukken.
Jan Vis
Waarom waardebepaling van belang is voor welvaart.
Dr. Jan Vis is als adjunct-professor Business Valuation verbonden aan de Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit).
Op naar een markt in organen!
Marcel Zuijderland
Waarom een handel in organen zowel moreel als praktisch is en waarom het de armen kan helpen en vele levens kan redden.
Marcel Zuijderland (1964) studeerde filosofie en culturele antropologie aan de UvA. Zijn publicaties, meestal over bio-ethische kwesties, zijn onder meer verschenen in NRC Next, NRC Handelsblad en Trouw.
Pieter Jan Goppel
Pieterjan Goppel werkt voor Mindtime Backup, een aanbieder van online backup, en hij is partner bij Bitonic, de grootste aanbieder van bitcoins in Nederland.
Bart Voorn
De opkomst en toekomst van een nieuwe beweging voor vrijheid.
Bart Voorn is mede-oprichter van LIJP en coordinator bij Students for Liberty. Hij studeert economie en politicolgie aan de VU en UvA en werkte o.a. aan drugslegalisatie in Washington D.C.