Vanaf Maandag 5 Oktober, 5 dagen lang elke dag om 17.00 u. een analyse van de 5 stellingen van de factcheck van de Correspondent betreffende het referendum over de associatieovereenkomst van Oekraïne met de EU.

Hoewel er driftig gebruik wordt gemaakt van allerlei bronnen en de metertjes onjuist-juist alle kanten opvliegen ontbreekt er toch iets. Wat opvalt is dat de associatieovereenkomst op zichzelf gezien wordt, dat het losstaat van de werkelijkheid. Zo wordt de vraag gesteld of deze overeenkomst tot een lidmaatschap van de EU leidt. Het antwoord daarop is nee. Dat is volkomen juist. Dat is echter hetzelfde als vragen of ademhalen op zichzelf ervoor zorgt dat je blijft leven. Het antwoord daarop is ook nee. Toch weten we dat ademhalen een verdomd belangrijke functie vervult. Kortom, de context, de achtergrond en de bewegingen van de afgelopen jaren die nu culmineren in de ratificatie van de overeenkomst spelen een enorme rol. Niet echter voor de Correspondent, die concentreert zich alleen op de longen.

Daarom, vanaf Maandag 5 Oktober, 5 dagen lang elke dag om 17.00 u. een analyse van de 5 stellingen. Dit wordt leuk. Leest u mee?

De foto is gemaakt door: trevor.patt

 

 

%d bloggers liken dit: